Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018

3 ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ 3 ΜΙΚΡΑ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙA




Αλήθεια #1 : Επιβάλλεται ο μαζικός εμβολιασμός του συνόλου των παιδιών ηλικίας άνω των 6 μηνών που συγκαταλέγονται σε ομάδες κινδύνου (καρδιοπάθειες, πνευμονοπάθειες, σακχαρώδης διαβήτης, χρόνια αιματολογικά ή νεφρολογικά ή νευρολογικά νοσήματα, παιδιά με σοβαρή παχυσαρκία, ανοσοκατεσταλμένα παιδιά)

Αλήθεια #2 : Όταν στην οικογένεια υπάρχει βρέφος κάτω των 6 μηνών, οφείλουν να εμβολιαστούν όλοι όσοι έρχονται σε επαφή με αυτό (γονείς, μεγαλύτερο παιδί, γιαγιά ή γυναίκα που το φροντίζει).

Αλήθεια #3 : Ο εμβολιασμός των εγκύων όχι απλά δεν αντενδείκνυται, αλλά επιβάλλεται. 

 Αποτέλεσμα εικόνας για flu


Ψέμα #1 : Το παιδί που παρακολουθεί παιδικό σταθμό (ακόμη και εαν είναι αυτή η πρώτη χρονιά του) , ΔΕΝ ανήκει βάσει των ελληνικών οδηγιών σε ομάδα υψηλού κινδύνου. Ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας είναι προαιρετικός.

Ψέμα #2 : Δεν υπάρχει πια εμβόλιο παιδικό και ενηλίκων. Στα παιδιά χορηγείται το τετραδύναμο εμβόλιο που είναι και για τους ενήλικες και μάλιστα ολόκληρη η δόση από 6 μηνών , και όχι η μισή όπως ίσχυε παλαιότερα.

Ψέμα #3 : Το εμβόλιο δεν προσφέρεται δια πάσαν νόσο. Δεν σημαίνει ότι αυτός που εμβολιάστηκε δεν θα αρρωστήσει φέτος τον χειμώνα. Έχει όμως μια καλή πιθανότητα, στοχευμένα να μην νοσήσει από την γρίπη, η οποία είναι ένα σοβαρό ιογενές νόσημα που λαμβάνει μορφή επιδημίας και συνοδεύεται - όχι σπάνια - από επιπλοκές.

 Αποτέλεσμα εικόνας για flu
Κλείνοντας, η γρίπη είναι ένα σοβαρό νόσημα που συχνά στην συνείδηση μας το υποτιμούμε. “Πέρασε μια γριπούλα και είναι στο κρεβάτι”, θα ακούσεις να λένε. Αυτή η “γριπούλα” μόνο κατά την περυσινή περίοδο στην χώρα μας ευθύνεται για 37 θανάτους, όμως. Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία συστήνει τον ΚΑΘΟΛΙΚΟ εμβολιασμό του συνόλου των παιδιών από την ηλικία των έξι μηνών, τονίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την σημασία του ελέγχου και της φετινής επιδημίας γρίπης. Δυστυχώς, στην δική μας χώρα, αποτυγχάνουμε να εμβολιάσουμε ακόμα και τα παιδιά που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου. Γενικώς υστερούμε παντού, η γρίπη δηλαδή θα γλίτωνε ;

 Αποτέλεσμα εικόνας για get flu shot

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας :