Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΙΔΙ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ : Ειναι εθισμενα τα παιδια μας ? Ψαχνουμε για 5 συμπτωματα...Παιδιά και ίντερνετ: Πότε να ανησυχήσετε
Νέα δεδομένα για τον εθισμό των ανηλίκων στο Διαδίκτυο θέτει έρευνα του ευρωπαϊκού Κέντρου EU Kids Online, η οποία χαρτογραφεί το προφίλ των ανήλικων χρηστών, αποδαιμονοποιώντας για πρώτη φορά τον χρόνο που περνούν «σερφάροντας» μπροστά στις οθόνες.
Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Κέντρου, η οποία βασίζεται σε μια πανευρωπαϊκή μελέτη με ερωτηματολόγια 19.834 παιδιών 11-16 ετών από 25 χώρες, τα σημάδια παθολογικού εθισμού προκύπτουν εάν ένας ανήλικος συγκεντρώνει πέντε συγκεκριμένους παράγοντες:
1. Μπορεί να μείνει νηστικός ή άυπνος εξαιτίας του Ιντερνετ.
2. Ενοχλείται, όταν δεν μπορεί να μπει στο Ιντερνετ.
3. Εχει πιάσει τον εαυτό του να «σερφάρει» ακόμα κι όταν δεν έχει και όρεξη να το κάνει.
4. Εχει περάσει λιγότερο χρόνο απ' ό,τι θα έπρεπε με την οικογένεια και τους φίλους του ή έχει διαβάσει λιγότερο απ΄ όσο χρειάζεται για το σχολείο εξαιτίας του χρόνου που περνά στο Ιντερνετ.
5. Εχει προσπαθήσει ανεπιτυχώς να περνά λιγότερο χρόνο στο Ιντερνετ.

Και κυρίως : Να ανησυχούμε ΠΑΝΤΑ για τα παιδιά μας.Να φοβόμαστε την πλατιά πεδιάδα του Ιντερνετ . Που είναι γεμάτη με "λύκους" . Μεταμφιεσμένους σε πρόβατα .

Ξέρετε,η Παιδιατρική αλλάζει.Δεν θα μπορούσε εξάλλου να μείνει ίδια,απο την στιγμη που αλλαζουν ΟΛΑ στην ζωη των παιδιων μας. Ειμαστε υποχρεωμενοι κι εμεις με την σειρα μας να ανοιξουμε τον οριζοντα μας και να αρχισουμε περαν απο τις αμυγδαλιτιδες και τις ιωσεις να βλεπουμε και αλλα πραγματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας :