Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Dr . Γεώργιος Χαρίτος. Παιδίατρος - Διδάκτωρ Παιδιατρικής Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Σας καλώ με καλή διάθεση να έλθετε σε επαφή με κάποια από τα παιδιατρικά θέματα που αναπτύσσονται στο παρόν ιστολόγιο . 

Γεννήθηκε καθαρά και μόνο από την ανάγκη να επικοινωνήσουμε την φιλοσοφία μας επάνω στην παιδιατρική με τους καθ' ύλην αρμόδιους: τους ανθρώπους εκείνους που επέλεξαν να φέρουν άλλους ανθρώπους στον κόσμο, τους γονείς . Γι'αυτό ακριβώς χρησιμοποιείται ένας εξαιρετικά απλοποιημένος τρόπος γραφής . Δεν είναι αντικείμενο του ιστολογίου ο εντυπωσιασμός, η επίδειξη γνώσεων, η από έδρας διδασκαλία.

Η ιδέα της γέννησης του πέρασε από φωτιά και αμόνι και «ζυμωθηκε» στον καυτό φούρνο της Παιδιατρικής με πρώτες ύλες τις εύλογες απορίες της μάνας και κυρίως τις ακόμη πιο εύλογες ανάγκες των παιδιών μας. Το παιδι μας μιλα με χιλιους τροπους, αλλα είναι φορές που δεν καθησαμε να ακουσουμε στα σοβαρα τι εχει να μας πει. Εφαρμοζουμε στα παιδια μας μια fast track παιδιατρικη (ελληνιστι αρπα-κολλα...) και «ξεπεταμε» στο ιατρειο το περιστατικο για να παμε στο επομενο. 

Μεσα σε ολο αυτο το πανηγυρι,η μανα πως να αντιδρασει ; Τι τελικα ζηταμε απο αυτη ; Αγχεται, φοβαται, αμφιβαλλει, αγανακτα. Και αισθανεται τον παιδιατρο απεναντι και οχι διπλα της. Πρακτικά, εκεί έρχεται να βοηθησει αυτο το ιστολόγιο. 
 
       Τα αρθρα του ειναι προσωπικα. Τα συντάξαμε με κόπο και μεράκι, δεν τα κάναμε copy-paste ανέξοδα. Δεν χρειαζεται κανεις να συμφωνει με το περιεχομενο καθε σελιδας. Καθε αλλο. Ο Βρετανος ποιητης Μιλτον Μπραντλει υποστηριζε πως : «Υπαρχουν περισσοτερα πραγματα στον ουρανο και την γη , απο οσα φανταστηκες στην κοσμοθεωρια σου ». Αυτό ακριβώς πιστεύουμε και για τον εαυτό μας.  Δεν διεκδικούμε το αλάθητο της Παιδιατρικής. Απεναντι ομως στους γονεις ειμαστε ειλικρινεις. Η παιδιατρικη δεν ειναι μια ακομη ιατρικη ειδικευση, ειναι πραξη ευθυνης, ειναι σταση ζωης. Εκπορευεται απο τα παιδια μας και σε αυτα καταληγει. Απεναντι σε αυτά ΟΛΟΙ ειμαστε υπολογοι , γιατροι και γονεις . Σε αυτά θα λογοδοτησουμε για τα παντα,απο το μελλον τους δανειστηκαμε το παρον που ζουμε...

 
Ο μεγιστος Καζαντζακης εξαλλου, ενισχυει την «Ασκητικη» του λεγοντας : «Ευθυς εξαρχης ο ανθρωπος καθως γεννιεται εχει ενα μονο χρεος...να σωσει ολον τον κοσμο!» Δυσκολο να το λες, πρακτικως αδυνατο να το κανεις . Εγω σας καλω να ξεκινησουμε απο τα παιδια μας!

ΥΓ. Για μια πρώτη εντύπωση, αφιερώστε ένα κλικ στο άνω μέρος της σελίδας (ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ 3 ΓΡΑΜΜΕΣ)



  Σας ευχαριστώ θερμά,

Dr. Γεώργιος Χαρίτος, MD, PhD



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας :